Eski Yayıncılık – Eski Kameralar
Yayıncılık Tarihi Müzesi
Anılarımız Bizlerle Yürür , Herkesin kendine ait hatıraları , anıları vardır.
Değerli meslektaşlarım; hepimiz kendi bilgili alanımızla ilgili tarihi, teknolojik yaşantıları merakla araştırırız. Mesleğine sadık kameraman, yapımcı, yönetmen, ışıkçı, spiker, radyocu sayısız meslek grubundan yayıncı sinema emektarı için burası bulunmaz bir vaha ve kendi sınıfındaki müzeler arasında dünya genelinde örnek alınacak zengin içeriğe ve başarılı bir tasarıma sahip yer .
Yurdumuzda radyoo yayıncılığında ses kaydının bilinen en eski , belkide ilk örneği “Asetat kaydedici” , ya da günümüzde neredeyse mikro boyutlardaki büyük “böcek” kayıtçıların yanında tam anlamıyla “dinozor” unvanını hak eden, dev bir sanayi makinesi andıran gitar teline benzeyen bir çelik tel üzeri ses kaydı yapan cihaz gibi birçok farklı araç, Atatürk‘ün 10.yıl nutkunu okuduğu mikro , ses getirmişti .
” Tabletten tablete” temasıyla iletişimin tabletten günümüz internet ve uydu teknolojisine gelişimin sunduğu müzede dünyada bile zor bulabileceğiniz eski taretli kameralar , objektifler, film montaj setleri, çelik tel ve manyetik ses kaydediciler , birinci kuşak fonograflar pikaplar, dev mikrofonlar , radyo vericilerinde kullanılan tüpler gibi onlarca ilginç cihazlar sergilenmektedir.