Facebook ta Adını aratarak seni kimler bulabilir

Yakın zamanda facebook bazı gizlilik ayarlarını değiştireceğini kullanıcılarıa bildirdi, buna göre artık herhangi biri adınızı facebookta aradığında, siz bulunmak istemezseniz bile sizi bulabilecek.

İşte facebook un bu konu ile ilgili yaptığı açıklama:

“Adını aratarak seni kimler bulabilir” adlı eski bir Facebook ayarını kaldıracağız. Sana bu değişiklik hakkında daha fazla bilgi vermek istiyoruz.
Neler değişiyor:  “Adını aratarak seni kimler bulabilir” adındaki eski bir arama ayarını kaldırıyoruz, ancak bu durum Facebook’ta paylaştığınız şeyleri kimlerin görebildiğini değiştirmeyecek.
Bu ayar ne işe yarıyordu?
“Adını aratarak seni kimler bulabilir” ayarı, kimlerin adınızı arama alanına yazarak Zaman Tünelinizi bulabileceğini kontrol ediyordu.
Ayar kaldırıldığında ne olacak?
Herkes adınızı aratarak Zaman Tünelinizi bulabilir, ancak Zaman Tünelinize gittiklerinde, sadece görmelerine izin verdiğiniz şeyleri görürler. Bu ayarın kaldırılması fotoğraflarınızı, durum güncellemelerinizi veya paylaştığınız diğer şeyleri kimlerin görebildiğini değiştirmez.
Facebook bu ayarı neden kaldırıyor?
Bu ayarı oluşturduğumuzda, sizi Facebook’ta bulabilmenin tek yolu adınızı aratmaktı. Artık, insanlar Zaman Tünelinize başka yollarla gelebilir: Örneğin, bir arkadaşınız sizi bir fotoğrafta etiketlerse, etiket insanları Zaman Tünelinize yönlendirir veya insanlar Sosyal Ağ Araması’nda “Beatles’i beğenen kişiler” ya da “İstanbul’da yaşayan kişiler” gibi ifadeleri aratarak Zaman Tünelinizi bulabilir.
Bugün, içeriklerinizi kimlerin görebildiğini yönetmenin en iyi yolu Gizlilik Kısayollarını kullanmak (Facebook internet sitesinin tüm sayfalarının üst kısmında bulunan kilit simgesi simgesine tıklamanız yeterli) ve yeni fotoğraf ve güncellemeler paylaşırken kimlerle paylaşacağınızı seçmektir.
Sırada ne var?
Ayar kaldırılmadan önce bu bilgileri gözden geçirmek için daha fazla fırsatınız olacak; size Facebook üzerinden hatırlatacağız.
Gizlilik seçeneklerinizi şimdi gözden geçirmek ister misiniz? Yapabileceğiniz birkaç şey:
Geçmişte paylaştığınız şeylerin hedef kitlesini çabucak sadece Arkadaşlarınızla sınırlamak isterseniz, gizlilik ayarlarınızı ziyaret edin.
Bir fotoğraf, bağlantı veya durum güncellemesi paylaşırken, söz konusu gönderinin gizliliğini ayarlayabilirsiniz.
Geçmişte neler paylaştığınızı ve bu bilgileri kimlerin görebildiğini hareketler dökümüne giderek gözden geçirin. Hareketler dökümünüze gitmek için, tüm sayfaların üst kısmında bulunan kilit simgesi simgesine tıklayarak gizlilik kısayollarınızı açın.

Bu durumun bir çok facebook kullanıcısının hesaplarını kapatmasına yol açacağı düşünülmekte.

blogcular.net

Blogcular.net bir blog listeleme sitesidir. Blogcular.net sitesinde gördüğünüz ve olmamasını düşündüğünüz bir içerik varsa lütfen bizimle iletişime geçin, makul bir şekilde içeriği kaldıracağımızı taahhüt ederiz.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...